Rookplank

ref. U-380661

Barbecook, Beuk

Barbecook
  • Rookplank Barbecook, Beuk

Andere kleuren:


€ 18,95
 

Bijpassende artikelen:


Andere artikelen uit deze collectie:

ROOKPLANK BEUK

Ingrediënten roken op de barbecue wint steeds meer aan populariteit. Barbecook liet deze trend natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo biedt het merk twee kwalitatieve rookovens aan - de Oskar en de Otto, alsook tal van rookaccessoires. Denk maar aan rookchips, rookhout, rookmot en zelfs een smoker box en koude rookgenerator. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een houten rookplank waarmee je een heerlijke rooksmaak kan geven aan je bereidingen? Het klinkt misschien vreemd, een houten plank op de barbecue, maar het werkt echt. Ook Barbecook heeft houten rookplanken in z'n gamma, elk met een specifieke smaak: uit cederhout, uit beukenhout en uit elzenhout. Roken op een rookplank wordt vooral gedaan om vis te bereiden, denk maar aan zalm, een echte rookplank klassieker.

HOE GEBRUIK JE EEN ROOKPLANK?

Alvorens je een rookplank kan gebruiken, laat je deze weken in water. Dit gedurende minimum 1 à 2 uur, maar je kan dit gerust voor een nachtje doen. Liefhebbers kunnen ook een vleugje wijn toevoegen. Plaats eventueel iets zwaar bovenop de plankjes om ze onder water te houden. Zo ben je zeker dat ze niet naar boven drijven en dat ze voldoende vocht opnemen. Voordat je met je rookplank aan de slag gaat, is het aangeraden je bereiding eerst even heel kort te grillen op je barbecue. Hierdoor zal je plank meer smaak afgeven aan je bereiding. Vervolgens kan je op twee manieren te werk gaan met je rookplank: via directe of indirecte hitte. Wij raden een combinatie aan. Plaats de natte rookplank even boven een directe hittezone en laat net zolang liggen tot de onderkant donker wordt en begint te roken. Daarna draai je de rookplank om en leg je hem op een indirecte hittezone van de barbecue. Leg er vervolgens je bereiding op en sluit het deksel. Roken met een rookplank doe je dus het best met een barbecue die voorzien is van een deksel. Haal je bereiding van je barbecue eenmaal deze gaar is en geniet! Een rookplank kan je in principe meerdere malen gebruiken. Na gebruik maak je deze schoon met warm water en een goede borstel. Laat enige tijd drogen en je rookplank is klaar voor een volgend gebruik.

SPECIFICATIES VAN BARBECOOK'S ROOKPLANK BEUK

Een rookplank uit beukenhout geeft een heerlijk milde rooksmaak af aan je bereidingen. Op dit type rookplank kan je praktisch alles leggen, maar varken, kip en vis gaan best samen met de smaak van beukenhout. De rookplank beuk heeft de volgende afmetingen: 14 cm x 30 cm.

Referentie: U-380661
Naam:Beuk
Fabrikant:Barbecook
Ref. fabrikant:2239835100
Soort:rookplank
Basiskleur:bruin
ecru
Dessin:uni
Materiaal:beukenhout
Breedte:14 cm
Lengte:30 cm
Dikte:0.4 cm
Vorm:rechthoekig
Dubbelzijdig bruikbaar:
Met sapgeul:
Met handvat(ten):
Vaatwasbestendig:
Aantal stuks:2 stuk(s)
Extra specificaties:voor een mild rookaroma
geschikt voor zalm, zeevruchten, rund- en varkensvlees
Keurmerk(en)
 · Ik koop Belgisch:
MPN:2239835100
EAN:5400269209483

Onderstaand overzicht geeft een indicatie van de voorraad voor dit artikel in elk van onze winkels. Wens je toch de effectieve voorraad te checken, kan je ons best even contacteren. Alle hieronder vermelde data zijn slechts indicatief.

Sint-NiklaasNiet verkrijgbaar bij Paradisio Sint-Niklaas
AalstLaatste stuks in voorraad bij Paradisio Aalst.
WaregemRuime voorraad bij Paradisio Waregem.
GentNiet verkrijgbaar bij Paradisio Gent
Via het 'Ik koop Belgisch’ label ontdekken jullie welke merken van bij ons zijn.
Dit label werd in het leven geroepen door het Flanders Fashion Institute en Design Vlaanderen om mode- en designmerken van eigen bodem in de verf te zetten. En daar mogen we terecht trots op zijn.
Dus, als je kiest voor dit product, kies je resoluut voor Belgisch design!
  • Rookplank Barbecook, Beuk

Omschrijving

ROOKPLANK BEUK

Ingrediënten roken op de barbecue wint steeds meer aan populariteit. Barbecook liet deze trend natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Zo biedt het merk twee kwalitatieve rookovens aan - de Oskar en de Otto, alsook tal van rookaccessoires. Denk maar aan rookchips, rookhout, rookmot en zelfs een smoker box en koude rookgenerator. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een houten rookplank waarmee je een heerlijke rooksmaak kan geven aan je bereidingen? Het klinkt misschien vreemd, een houten plank op de barbecue, maar het werkt echt. Ook Barbecook heeft houten rookplanken in z'n gamma, elk met een specifieke smaak: uit cederhout, uit beukenhout en uit elzenhout. Roken op een rookplank wordt vooral gedaan om vis te bereiden, denk maar aan zalm, een echte rookplank klassieker.

HOE GEBRUIK JE EEN ROOKPLANK?

Alvorens je een rookplank kan gebruiken, laat je deze weken in water. Dit gedurende minimum 1 à 2 uur, maar je kan dit gerust voor een nachtje doen. Liefhebbers kunnen ook een vleugje wijn toevoegen. Plaats eventueel iets zwaar bovenop de plankjes om ze onder water te houden. Zo ben je zeker dat ze niet naar boven drijven en dat ze voldoende vocht opnemen. Voordat je met je rookplank aan de slag gaat, is het aangeraden je bereiding eerst even heel kort te grillen op je barbecue. Hierdoor zal je plank meer smaak afgeven aan je bereiding. Vervolgens kan je op twee manieren te werk gaan met je rookplank: via directe of indirecte hitte. Wij raden een combinatie aan. Plaats de natte rookplank even boven een directe hittezone en laat net zolang liggen tot de onderkant donker wordt en begint te roken. Daarna draai je de rookplank om en leg je hem op een indirecte hittezone van de barbecue. Leg er vervolgens je bereiding op en sluit het deksel. Roken met een rookplank doe je dus het best met een barbecue die voorzien is van een deksel. Haal je bereiding van je barbecue eenmaal deze gaar is en geniet! Een rookplank kan je in principe meerdere malen gebruiken. Na gebruik maak je deze schoon met warm water en een goede borstel. Laat enige tijd drogen en je rookplank is klaar voor een volgend gebruik.

SPECIFICATIES VAN BARBECOOK'S ROOKPLANK BEUK

Een rookplank uit beukenhout geeft een heerlijk milde rooksmaak af aan je bereidingen. Op dit type rookplank kan je praktisch alles leggen, maar varken, kip en vis gaan best samen met de smaak van beukenhout. De rookplank beuk heeft de volgende afmetingen: 14 cm x 30 cm.

Kenmerken

Naam:Beuk
Fabrikant:Barbecook
Ref. fabrikant:2239835100
Soort:rookplank
Basiskleur:bruin
ecru
Dessin:uni
Materiaal:beukenhout
Breedte:14 cm
Lengte:30 cm
Dikte:0.4 cm
Vorm:rechthoekig
Dubbelzijdig bruikbaar:
Met sapgeul:
Met handvat(ten):
Vaatwasbestendig:
Aantal stuks:2 stuk(s)
Extra specificaties:voor een mild rookaroma
geschikt voor zalm, zeevruchten, rund- en varkensvlees
Keurmerk(en)
 · Ik koop Belgisch:
MPN:2239835100
EAN:5400269209483

Ik koop Belgisch

Via het 'Ik koop Belgisch’ label ontdekken jullie welke merken van bij ons zijn.
Dit label werd in het leven geroepen door het Flanders Fashion Institute en Design Vlaanderen om mode- en designmerken van eigen bodem in de verf te zetten. En daar mogen we terecht trots op zijn.
Dus, als je kiest voor dit product, kies je resoluut voor Belgisch Design!

Voorraad

Onderstaand overzicht geeft een indicatie van de voorraad voor dit artikel in elk van onze winkels. Wens je toch de effectieve voorraad te checken, kan je ons best even contacteren. Alle hieronder vermelde data zijn slechts indicatief.

Sint-NiklaasNiet verkrijgbaar bij Paradisio Sint-Niklaas
AalstLaatste stuks in voorraad bij Paradisio Aalst.
WaregemRuime voorraad bij Paradisio Waregem.
GentNiet verkrijgbaar bij Paradisio Gent

Rookplank

ref. U-380661

Barbecook, Beuk

Barbecook

Andere kleuren:


€ 18,95

Ik koop Belgisch

Bijpassende artikelen:


Andere artikelen uit deze collectie:

Klantenbeoordelingen

Schrijf de eerste beoordeling

Meld je aan met je Paradisio account om een beoordeling te plaatsen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang als eerste alle nieuwtjes!