Veiligheidswaarschuwingen

Veiligheidswaarschuwingen

Op deze pagina vind je een overzicht van belangrijke veiligheidswaarschuwingen die we doorkrijgen van onze producenten.

Veiligheidswaarschuwing: slaapzakken Nobodinoz model Dreamy, New Dreamy en Cloud, voor leeftijd 0-6 maanden

Deze terugroepactie betreft deze referenties verkocht van 01/06/2021 tot en met 01/07/2022.

  • Publicatiedatum retour: 14/06/2022
  • Reden van terugroeping: sluitingslinten in de buurt van de halslijn
  • Mogelijke risico’s: potentieel verstikkingsgevaar

Ben je in het bezit van deze slaapzak? Gebruik deze dan niet meer en breng hem binnen in één van onze filialen. Je krijgt het aankoopbedrag terugbetaald.

Paradisio hecht veel belang aan kwaliteit en veiligheid en doet er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat alleen veilige producten verkocht worden. Onze excuses voor het ongemak.

Veiligheidswaarschuwing: Frigg silicone fopspeen

Om alle potentiële risico uit te sluiten, worden de silicone fopspeentjes van Frigg vrijwillig door de fabrikant teruggeroepen. Bij enkele van deze speentjes werd een defect geconstateerd waardoor het speentje kan scheuren en mogelijks kan loskomen van het schildje. Bij Frigg zijn ze momenteel bezig met een herontwerp vooraleer de siliconen variant opnieuw wordt uitgebracht, om die reden zijn ze tijdelijk uit ons assortiment gehaald. Deze terugroepactie heeft geen invloed op de latex (bruine natuurrubber speen) variant.

Deze fopspeentjes dienen om de 4 à 6 weken vervangen te worden. Kocht je minder dan 4 à 6 weken geleden een silicone Frigg fopspeen bij ons? Kom langs met de speentjes én je aankoopbewijs in het filiaal waar ze werden aangekocht en we helpen je graag verder.

Veiligheidswaarschuwing: Lässig bordje

In overleg met het FAVV haalt Lässig GmbH volgend kinderbordje met wasbeermotief uit de Belgische handel en roept het terug van de consument wegens overschrijding van de grenswaarde voor melamine. Verder gebruik van het product met referentie 1310052250 wordt afgeraden omdat deze stof schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het bordje moet worden teruggebracht naar het verkooppunt waar het werd aangekocht. Voor meer informatie kan u contact opnemen met: laure.bertrando@laessig-gmbh.de

Veiligheidswaarschuwing: TROLL Bedside Crib

Volgens de nieuwe Europese norm voor wiegen is het niet veilig dat de zijkant van het wiegje volledig naar beneden gaat en moet de wieg aan het bed van de ouders vastgemaakt kunnen worden om het risico op valgevaar voor de baby uit te sluiten. Onderstaande wiegen van TROLL voldoen niet aan deze norm:

De referentie is terug te vinden op de verpakking en op de bodemplaat van de wieg. Concreet gaat het om volgende producten, met aankoopdatum vanaf 27/11/2019: - LOFT bedkant wieg wit (referentie 211.33 / Ean 5420031100787) - SUN bedkant wieg wit (referentie 211.53 / Ean 5420031100602)

Heb je zo'n co-sleeping wieg in huis? Neem contact met ons op om een herstelkit om de wieg veilig te maken, te ontvangen.

Veiligheidswaarschuwing: Flow knuffel comforters

Onze leverancier Flow heeft geconstateerd dat enkele van hun comforters niet voldoen aan de kwaliteitseisen die zij en de Europese wetgeving aan producten stellen. In incidentele gevallen kan de runner van de rits stukgetrokken worden en deze kleine onderdelen kunnen een risico op verstikking vormen voor kleine kinderen.

Hoewel ze ervan uitgaan dat slechts een zeer beperkt deel van de producten dit mankement kan vertonen, nemen ze het zekere voor het onzekere en roepen ze alle batchnummers met een specifieke rits terug. Deze veiligheidswaarschuwing is enkel en alleen van toepassing op artikelen met batch nummers 18XX-0X, 2019-XX, 2020-01 of 2020-02. Dit batchnummer staat vermeld op het label van de comforter.

WIndien u één van deze batchnummers in uw bezit heeft, wordt u verzocht het artikel niet meer te gebruiken. U kan de knuffel inruilen door contact op te nemen met Flow Amsterdam via wa info@flowamsterdam.com of +31 (0) 020 215 4079 (zij zorgen voor een gratis ophaling en versturing).

Flow benadrukt dat zij er alles aan doet om ervoor te zorgen dat er alleen veilige producten worden verkocht aangezien zij enorm veel waarde hechten aan veiligheid en verontschuldigt zich alvast voor het ontstane ongemak.

Veiligheidswaarschuwing: Bumba ballenbaan Studio 100

Studio 100 heeft beslist het product BUMBA - HOUTEN BALLENBAAN preventief terug te roepen. Het product werd, voor het in de markt geplaatst werd, uitvoerig getest en er werd geen risico voor de gezondheid vastgesteld. Nu blijkt echter dat er in uitzonderlijke gevallen splinters kunnen loskomen wanneer de ballenbaan op de grond valt. Studio 100 vraagt de consument om die reden het artikel terug te brengen naar de winkel waar het werd aangekocht en verontschuldigt zich alvast voor het ongemak dat deze terugroepactie met zich meebrengt.

Veiligheidswaarschuwing: melamine - bamboe

Afgelopen dagen heb je het misschien al in het nieuws zien verschijnen. De EU voerde een wetswijziging door waarin de combinatie van bamboe & melamine niet meer wordt toegestaan in producten die in aanraking met voedsel komen. Om die reden hebben we de verkoop van dergelijk drink- en eetgerei dan ook onmiddellijk gestaakt. Als babyspeciaalzaak stellen wij de veiligheid van jouw baby immers voorop. Ons volledige assortiment werd inmiddels gecontroleerd zodat je gerust kan zijn dat de producten die op dit moment in onze winkels en op onze webshop worden aangeboden, voldoen aan de strengste veiligheidsnormen. Toch begrijpen we dat dergelijke berichtgeving heel wat vragen en bezorgdheid met zich meebrengt. Vandaar dat we jou via dit bericht toch graag nog even persoonlijk hierover informeren.

Waarom worden deze producten uit de rekken gehaald? Melamine is de stof die gebruikt wordt om de bamboevezels samen te houden en zorgt voor stevigheid. Wanneer melamine echter wordt verhit boven 70°C, komt de stof formaldehyde vrij. Bij regelmatige blootstelling hieraan, kunnen er maagklachten ontstaan. Het verbod betreft dus enkel producten die de combinatie van melamine en bamboe bevatten. Kommetjes, bekers of borden die uitsluitend uit bamboe gemaakt zijn vormen geen probleem.

Wat indien ik dergelijk servies reeds in huis heb? Drink- en eetgerei in bamboe-melamine mag je nog gebruiken maar hier raden wij aan de vooropgestelde gebruiksinstructies van de fabrikant goed op te volgen:

  • Niet geschikt voor gebruik in de microgolfoven
  • Niet geschikt voor heel warme voeding of dranken, voor koude voeding blijft het servies veilig
  • Bij voorkeur afwassen met de hand of plaatsen in het bovenste gedeelte van de vaatwasser

Heb je toch nog een vraag over dit onderwerp? Stuur ons gerust een privébericht via onze social media kanalen of neem contact op met jouw dichtstbijzijnde Paradisiofiliaal via: www.paradisio-online.be/winkels

Veiligheidswaarschuwing: Little Dutch doktersset

Graag laten we via deze weg weten dat er een potentieel veiligheidsprobleem werd vastgesteld bij volgende doktersset van Little Dutch die we via het Paradisiofiliaal in Sint-Niklaas verkopen. De mogelijkheid bestaat namelijk dat de geel/paarse pillen kunnen loslaten van de strip, wat een zeer ernstig risico kan vormen voor jonge kinderen indien zij deze in hun mond stoppen.

Om die reden zijn wij onmiddellijk gestopt met de verkoop van dit product dat vanaf september 2019 werd verkocht. Indien u in het bezit bent van deze doktersset, vragen wij u om deze pillen(strip) onmiddellijk buiten het bereik van kinderen te houden. U kan deze pillenstrip retourneren via volgend returnlabel: https://www.tiamo.nl/returnlabel.pdf . Bij het vermelden van uw naam & adresgegevens sturen zij u graag een attentie ter compensatie en als dank voor uw medewerking.

Veiligheidswaarschuwing: borden & kommetjes Skip Hop

Om veiligheidsredenen roept producent Hebeco enkele borden en kommetjes van het merk Skip Hop terug. Na een controle door het FAVV werd hierbij een te hoge migratie van melamine vastgesteld. Concreet gaat het over de producten op bijhorende afbeelding met lotnummer 06/2018, 11/2018, 01/2019, 04/2019, 05/2019 of 03/2020 (je vindt het lotnummer telkens terug op de onderkant van het artikel). Ben je in het bezit van zo’n artikeltje? Gebruik het dan niet meer en breng het binnen in één van onze filialen. Je krijgt het aankoopbedrag terugbetaald.

Voor meer informatie over deze terugroeping kan je steeds contact opnemen met Hebeco via: info@hebeco.be

Veiligheidswaarschuwing: Mutsy Nio

Ondanks het voldoen aan de strenge veiligheidsnormen, wilt Mutsy zijn klanten graag waarschuwen voor een klein risico op inklemming dat recent bij de Mutsy Nio werd geconstateerd. Het betreft het scharnier van de veiligheidsbeugel of bumperbar, die voorop het zitje geklikt zit en geopend kan worden om het kindje uit de kinderwagen te nemen. Mutsy heeft besloten deze beugel te vervangen om het lage inklemmingsrisico uit te sluiten.

Om welke Mutsy Nio gaat het precies?

Het gaat specifiek over de volgende serienummers: MT17-58 tm MT19-16. Deze zijn geproduceerd tussen juni 2018 en juli 2019 en geleverd tot en met maart 2020. Het serienummer is terug te vinden aan de achterzijde van de rugleuning, onder de bekleding. Indien hier geen serienummer staat, vergelijk dan best de afbeelding van de oude en de nieuwe voorbeugel. Heb je zo'n editie van de Mutsy Nio in jouw bezit? Meer info over de omruilactie vind je hier: https://mutsy.com/nlnl/service/service

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang als eerste alle nieuwtjes!