Veiligheidswaarschuwingen

Veiligheidswaarschuwingen

Op deze pagina vind je een overzicht van belangrijke veiligheidswaarschuwingen die we doorkrijgen van onze producenten.

Terugroepactie Trixie houten ronde rammelaars

Publicatiedatum: 23/08/2023

Uit veiligheidsredenen roept Trixie de oude versie van de houten ronde rammelaars terug.

Om na te gaan of je een oude versie hebt van deze rammelaar, kan je contact opnemen met het verkooppunt waar je deze rammelaar aankocht of Trixie contacteren via recall@trixie-baby.com.

Het vernieuwde model is aangepast met een extra beveiligingsstokje in de rammelaar en voorkomt dat kralen loskomen bij intensief spelgebruik.

Alle rammelaars van de producties voor deze upgrade dienen vernietigd te worden en te worden vervangen door de nieuwe productie met beveiligingsstokje.

Indien je nog oude modellen in je bezit hebt, kan je deze gratis omruilen met het vernieuwde model in één van onze filialen.

Onze excuses voor het ongemak.

Terugroepactie van Konges Sløjd Nachtlamp/waaklamp

Publicatiedatum: 17/07/2023

  • Night Light Dino ON 460055 of ref. KS4500
  • Night Light Lemon ON 460056 of ref. KS4501

Omdat deze lampjes verleidelijk mooi zijn en eruitzien als speelgoed, bestaat de kans dat kindjes deze in hun mond stoppen, met gevaar voor elektrische schokken.

Veiligheid is een topprioriteit bij Konges Sløjd, daarom nemen we voorzorgsmaatregelen en roepen we de Night Light Dino & Night Light Lemon terug vanwege het gevaar op elektrische schokken.

Konges Sløjd ontwikkelt zijn producten met behulp van een grondig risicobeoordelings- en testprogramma om ervoor te zorgen dat de producten voldoen aan alle wetten en normen voor de markt waartoe ze bestemd zijn. We zijn ons er echter van bewust geworden dat deze nachtlampen niet voldoen aan EN 60598-2-12:2013 clausule 12.7.8 en worden beoordeeld als aantrekkelijk voor kinderen. Omdat ze aantrekkelijk zijn voor het kind, kunnen kinderen ze als speelgoed beschouwen, wat vooral bij kleine kinderen een risico op een elektrische schock kan veroorzaken. Daarom roepen we Night Light Dino & Night Light Lemon terug.

Ben je in het bezit van één van deze nachtlampen? Gebruik deze dan niet meer en breng het lampje binnen in één van onze filialen. Je krijgt het aankoopbedrag terugbetaald.

Onze excuses voor het ongemak.

Vrijwillige vervanging van bepaalde Philips Avent digitale beeldbabyfoons

Publicatiedatum: 12/07/2023

Op 29 juni 2023 kondigde Philips aan dat het vrijwillig stappen ondernam om de Philips Avent digitale videobabyfoons SCD620, SCD625, SCD630, SCD831, SCD833, SCD835, SCD841, SCD843 en SCD845, geproduceerd tussen januari 2016 en januari 2020, te vervangen.

Waarom vervangt Philips deze digitale videobabyfoons? Er bestaat een klein risico dat de batterij in de ouderunit oververhit raakt wanneer deze op een stopcontact wordt aangesloten.

Eigenaren van een getroffen digitale Philips Avent-videobabyfoon moeten stoppen met het gebruik van de monitor en een bezoek brengen aan: www.philips.com/video-babymonitor-replacement

of contact opnemen met:

  • België +3280058350
  • Nederland +31402101221
Bekijk hier een visueel voorbeeld van de betreffende Philips Avent digitale video babyfoons.

Veiligheidswaarschuwing: slaapzakken Nobodinoz model Dreamy, New Dreamy en Cloud, voor leeftijd 0-6 maanden

Publicatiedatum: 07/04/2023

Deze terugroepactie betreft deze referenties verkocht van 01/06/2021 tot en met 01/07/2022.

  • Publicatiedatum retour: 14/06/2022
  • Reden van terugroeping: sluitingslinten in de buurt van de halslijn
  • Mogelijke risico’s: potentieel verstikkingsgevaar

Ben je in het bezit van deze slaapzak? Gebruik deze dan niet meer en breng hem binnen in één van onze filialen. Je krijgt het aankoopbedrag terugbetaald.

Paradisio hecht veel belang aan kwaliteit en veiligheid en doet er daarom alles aan om ervoor te zorgen dat alleen veilige producten verkocht worden. Onze excuses voor het ongemak.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang als eerste alle nieuwtjes!