Hoe kies ik mijn bedhekje?


Bedrekjes of bedhekjes voorkomen dat kinderen niet uit hun bedje rollen. Het is de ideale oplossing als je kind nog niet groot genoeg is om in een eenpersoonbed van 200 cm te slapen maar wel zijn babybedje uitgegroeid is. Het bedhek is geschikt voor ieder eenpersoonsbed van 190 cm of van 200 cm.

Waarom en wanneer gebruik ik een bedhekje?

Een bedhek wordt geadviseerd op het moment dat uw kindje de overstap gaat maken van een van spijlen voorzien babybedje naar een juniorbed (70 x 140 cm zonder spijlen) of eenpersoonsbed (90 x 200 cm zonder spijlen). Het plaatsen van een bedhek voorkomt dat uw kindje zijdelings uit bed kan rollen.

Omdat een bedhekje een barrière vormt aan de zijkant van het bed, en op deze manier op een baby bedje met spijlen lijkt, zal uw zoon of dochter zich, vooral de eerste nachten in het grote bed, bovendien meer geborgen en een stuk veiliger voelen.

Het is daarom de ideale oplossing als je kind nog niet groot genoeg is om in een eenpersoonsbed van 200 cm te slapen maar wel zijn babybedje uitgegroeid is. Het bedhek is geschikt voor ieder eenpersoonsbed van 190 cm of van 200 cm, alsook voor een juniorbed (70x140cm zonder spijlen).

Opgelet: bedhekjes zijn niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 maanden.

Bekijk onze bedhekjes

Hoe bevestig ik het bedhekje?

  • Het bedhek kan aan beide zijden van het bed bevestigd worden.
  • Plaats het bedhekje altijd in het midden van de matras, weg van het hoofd- en voeteinde van het bed.
  • Het bedhekje kan je heel eenvoudig tussen de lattenbodem en de matras aanbrengen. Zorg dat er voldoende ruimte is zodat je kind er gemakkelijk in en uit het bed kan kruipen. Door het gewicht van het matras en de druk daarop door het gewicht van uw zoon of dochter blijft het bedhekje altijd op de goede plaats zitten.
  • Sommige bedhekjes kan je ook vastschroeven.
  • Het bedhekje klapt gemakkelijk naar beneden zodat je het bed weer op kan maken voor de volgende nacht.
  • Bij sommige bedhekjes ligt het scharnierpunt iets hoger. Dit is aangewezen wanneer de matras lager ligt dan de bedsponde.
  • Het bedhekje of de bedrail dient gebruikt te worden met een matras met een dikte van minstens 13 cm en maximum 20 cm.
  • Voor een hoogslaper of stapelbed kunnen niet alle bedhekjes gebruikt worden. Gebruik voor deze bedden enkel voorgeschreven hekjes.

Hoeveel bedhekjes heb ik nodig?

Staat het kinderbed in het midden van de slaapkamer, bestel dan 2 bedrekjes voor de linkerkant en rechterkant. Staat het bedje tegen een muur, dan heb je uiteraard slechts 1 bedhekje nodig. De bedhekjes zitten per stuk verpakt.


Met vakantie?

Sommige bedhekjes kan je makkelijk uit elkaar halen. Dit is ideaal om uw kind ook op vakantie of op verplaatsing te laten slapen in een groter bed.

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang als eerste alle nieuwtjes!